fbpx

Cashewnoten

Cashewnoten All Day Nuts

Cashewnoten zijn gezonde noten die erg geschikt zijn als vleesvervanger. De Cashewnoot groeit oorspronkelijk aan een Cashewboom en is eigenlijk een vrucht. Het onderste gedeelte van de Cashew dat is de Cashewnoot.

De Cashewnoten van All Day Nuts zijn 100% fairtrade en biologisch. Onze missie is om de notenketen eerlijker en transparanter te maken. Op dit moment kunnen wij doormiddel van onze Fairtrade Cashewnoten al direct impact maken op 30.000 mensenlevens in West-Afrika.

 

Waarom zijn Cashewnoten gezond?

nutty nutty gezonde snack en gezonde traktatie voor kinderen

Cashewnoten worden beschouwd als een gezonde voedingsoptie vanwege verschillende redenen:

  1. Voedingsstoffen: Cashewnoten bevatten een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Ze zijn een goede bron van magnesium, fosfor, zink, koper en selenium.
  2. Gezonde vetten: Hoewel cashewnoten vet bevatten, bestaat het grootste deel van het vet uit enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals oleïnezuur. Deze gezonde vetten kunnen helpen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.
  3. Antioxidanten: Cashewnoten bevatten antioxidanten, zoals vitamine E, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen kunnen cel beschadiging veroorzaken en het risico op chronische ziekten verhogen.
  4. Hartgezondheid: De combinatie van gezonde vetten, vezels en antioxidanten in cashewnoten kan bijdragen aan een gezond hart. Regelmatige consumptie kan helpen bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloeddruk.
  5. Gewichtsbeheersing: Hoewel cashewnoten calorierijk zijn, kunnen ze nog steeds deel uitmaken van een gezond dieet voor gewichtsbeheersing. De combinatie van eiwitten, vezels en gezonde vetten in cashewnoten kan helpen bij het bevredigen van de eetlust en het verminderen van overeten.

Het is echter belangrijk om op te merken dat cashewnoten ook calorieën bevatten, dus het is raadzaam om ze met mate te consumeren, vooral als je bezig bent met gewichtsverlies. Bovendien kunnen sommige mensen allergisch zijn voor cashewnoten, dus is het altijd verstandig om op eventuele allergische reacties te letten.

Gezond en lekker

Just Cashew 10 x 50 gram

Lichtgezouten 100% Fairtrade cashewnoten

€ 1,13 per zakje

Bestel nu

Cashew Nuts 4 x 125 gram

nu €2,49 per zak

Bestel nu