fbpx
fair trade cashew noten

Notenmixen met Fairtrade cashewnoten

Het meest trots zijn wij op onze notenmixen met Fairtrade cashewnoten. Deze veelzijdige noot kun je in bijna al onze mixen vinden. Rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen en daardoor een noot die perfect past in een gezonde levensstijl! Gebruik kortingscode happy2023 voor gratis verzending.

Exactly Good display

Exactly Good Display

10 x 25 gram onbewerkte noten

€10,95 incl btw
Bestel nu
Kennismakingspakket All Day Nuts

Kennismakings pakket

Proefpakket van diverse notenmixen van All Day Nuts

9,95
Bestel nu

Cashew Nuts 4 x 125 gram

nu €2,49 per zak
Bestel nu
All Day Nuts healthy box

Healthy Box 11 gezonde zakjes

Combipakket van 11 zakjes (h)eerlijke, gezonde notenmixen

9,28 8,49
Bestel nu
nutty-nutty-box

Nutty Nutty – 6 Displays

Onbewerkte noten, de ideale snack voor kinderen in de groei.

€ 0,26 per zakje
Bestel nu

Kids Assortiment Big 30 zakjes

Combi van 30 gezonde tussendoortjes voor kids. Ideaal voor in huis of om te trakteren.

€0,33 per zakje
Bestel nu

Nutty Nutty 30 x 14 gram

Onbewerkte stukjes noten in portieverpakkingen, de ideale snack voor kids

€ 0,33 per zakje
Bestel nu

Gezond en lekker

Just Cashew 10 x 50 gram

Lichtgezouten 100% Fairtrade cashewnoten

€ 1,13 per zakje
Bestel nu
smokey sunset

Lekkere partymix

Smokey Sunset 10 x 50 gram

Notenmix met rookamandel, pistache, pinda & Fairtrade cashew

€1,14 per zakje
Bestel nu
All Day Nuts
5.0
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
Channah ImanuelChannah Imanuel
17:17 05 Dec 21
Heerlijke (ambachtelijke) noten in originele mixen die ik zeker nog een keer zal bestellen.
DavidDavid
08:37 06 Aug 21
Heerlijk! Echt een tof product en bovenal heerlijk van smaak😍
Editha LangerakEditha Langerak
07:57 26 Jun 21
Heerlijk zo’n onbewerkt zakje nootjes door de müsli smorgens. Zakje kidsmix mee naar school voor de kids. Manlief een sportzakje mee voor de spierballen 😉 Een heerlijke saladezakje door de salade heen bij de maaltijd, en een partymix bij het netflixen🥳 wat wil je nog meer ‘all day Nuts’ 👌
Hanna CrezéeHanna Crezée
14:46 25 Jun 21
Verrassende smaken, verse noten, gezonde mixen. Fun en lekker!
Josh OosterhuisJosh Oosterhuis
14:28 25 Jun 21
Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit een van de lekkerste nootjes zijn die ik heb geproefd. Super handige verpakking en verzending is ook top geregeld! Ik heb ze standaard in huis.
js_loader

Notenmixen met Fairtrade cashewnoten

Kies voor de notenmixen van All Day Nuts en draag bij aan een eerlijkere wereld! Onze cashewnoten zijn namelijk Fairtrade. Dit betekent dat onze boeren een eerlijke prijs voor hun noten krijgen, en dus een goed bestaan kunnen opbouwen. Onze cashwenoten zijn vrij van kinderarbeid. Daarnaast worden de noten in het land van herkomst verwerkt. Dit zorgt voor meer lokale werkgelegenheid en minder CO2-uitstoot, omdat de noten voor de verwerking niet onnodig naar Azië hoeven te worden getransporteerd. Zodra de cashewnoten in Nederland aankomen, verwerken we ze in onze eigen ambachtelijke notenbranderij. Een (h)eerlijke samenwerking dus!

Onze missie

De Fairtrade cashews zijn onze eerste stap naar een 100% eerlijke notenketen. Denk maar niet dat we hierna zullen stoppen! We streven ernaar dat we alle noten in onze notenmixen straks Fairtrade kunnen inkopen. Zo krijgen de boeren wat ze verdienen, zijn we goed voor de planeet en kunnen wij snacken zonder schuldgevoel. Hoe meer eerlijke noten we eten, hoe sneller we de verandering voort kunnen zetten naar een betere wereld. Want eerlijk is eerlijk; Eerlijk is Héérlijk! Help jij ook mee? Bestel je notenmixen dan snel in onze webshop!

Waarom cashewnoten zo gezond zijn

Cashewnoten zijn rijk aan onverzadigde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. Graag leggen we je uit waarom deze veelzijdige noot nu zo gezond is.

Cashewnoten zijn rijk aan gezonde, onverzadigde vetten

Cashewnoten bevatten voor ongeveer 75% aan onverzadigde vetten.Onverzadigde vetzuren verlagen de kans op hart- en vaatziekten en helpen het slechte cholesterolgehalte (LDL) te verlagen en het goede cholesterolgehalte (HDL) juist te verhogen. Gezonde vetten dus!

Cashewnoten zijn rijk aan vitamine B, E en K

Cashewnoten bevatten bijna alle B-vitamines: vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6 en vitamine B11. Deze vitamines zorgen er onder andere voor dat jij veel energie hebt.  Vitamine E is een belangrijke antioxidant en helpt onder andere tegen veroudering. Vitamine K is een vitamine die je nodig hebt voor de aanmaak van bloedplaatjes, die ervoor zorgen dat je bloed stolt als je een wondje hebt.

Cashewnoten bevatten belangrijke mineralen

Je lichaam heeft mineralen nodig om verschillende processen op te starten, daarnaast zijn mineralen onmisbaar voor een goede stofwisseling. Mineralen zijn een bouwstof van cellen, weefsels, enzymen en hormonen. Cashewnoten zijn rijk aan de volgende mineralen:

  • Calcium: nodig als bouwstof voor de vorming en onderhoud van botten en tanden. Daarnaast heb je calcium nodig voor een goede werking van je spieren, een normale bloeddruk en gezond zenuwstelsel.
  • Fosfor: geeft (samen met calcium) stevigheid aan het skelet en is belangrijk voor het vrijmaken van energie in het lichaam.
  • IJzer: onder andere nodig voor de vorming van hemoglobine wat een onderdeel van rode bloedcellen is. Rode bloedcellen transporteren zuurstof door het lichaam.
  • Koper: nodig voor de vorming van bindweefsel en botten. Koper zorgt ook voor een goede werking van het afweersysteem.
  • Magnesium: Magnesium zorgt onder andere voor een goede werking van de spieren, ondersteunt het de energieproductie en helpt je lichaam bij het opbouwen van eiwitten. Magnesium is ook nodig voor de opbouw van botten en spieren en speelt een rol bij de overdracht van prikkels in spieren en zenuwen.
  • Kalium en Natrium: regelen de vochthuishouding en bloeddruk in het lichaam en is van belang voor een goede werking van zenuwprikkels en samentrekken van spieren.
  • Zink: goed voor je weerstand.

Eet een handje onbewerkte noten per dag

Noten zijn dus zo gezond dat je ze eigenlijk iedere dag zou mogen eten. Let wel op: doordat noten rijk zijn aan onverzadigde vetten, zijn het kleine caloriebommetjes. Aangeraden wordt dan ook om een handje noten per dag te eten. Bang dat je teveel noten eet? Daar hebben we een oplossing voor bedacht!  We hebben al onze noten namelijk verpakt in handige portieverpakkingen. Zakjes met daarin 1 tot maximaal 2 porties noten. De makkelijkste en meest zorgeloze manier om jouw dagelijkse portie gezonde noten binnen te krijgen.