fbpx

De aanbevolen hoeveelheid noten per dag. Ontdek hoe het eten van noten jou gezonder maakt

Het verhaal achter de gezonde notenmixen van All Day Nuts

Toen ik intensief aan het trainen was voor het lopen van de New York Marathon wilde ik én graag afvallen (dan hoefde ik minder kilo’s mee te slepen) én graag gezond eten voor een goede spieropbouw. Al snel ontdekte ik alle gezondheidsvoordelen van noten, en met name de cashewnoot. Rijk aan eiwitten, mineralen en de vitamines B, E en K en daardoor precies de noot waarmee ik mijn doel zou gaan bereiken. Deze vitamines zorgen er namelijk voor dat je je fit en energierijk voelt, en de eiwitten helpen om je lichaam sterker te maken. Ik voelde me fit, en ook de spieropbouw ging erg goed! Echter viel ik niet genoeg af. Al snel bleek dat ik veel te veel calorieën binnen kreeg door o.a. het snacken van cashewnoten en andere notenmixen. Herkenbaar?

Graag neem ik je mee in mijn zoektocht naar de ideale notensamenstelling en leg ik je uit hoeveel noten je dagelijks zou moeten eten om van alle gezondheidsvoordelen te profiteren!

Oke… ik kwam er dus achter dat noten ondanks dat ze gezond zijn ook veel calorieën bevatten. Maar hoeveel gram noten past er dan wel in een gezonde leefstijl?

Gezonde cashewnoten

Snel schakelde ik de hulp in van mijn diëtiste. Zij vertelde mij het volgende: “Noten zijn rijk aan gezonde vitamines, mineralen, eiwitten en onverzadigde vetten. Deze vetten zijn gezond: ze zorgen voor een betere balans in je cholesterol en dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Hoe gezond deze vetten ook zijn, helaas zorgen ze er wel voor dat noten calorierijk zijn. In hazelnoten zitten bijvoorbeeld al 660 calorieën per 100 gram. Nu hoef je niet te schrikken van het woord calorieën: calorieën zijn energie en je hebt energie nodig om goed te kunnen functioneren. We gaan er nu alleen voor zorgen dat jij van alle gezondheidsvoordelen van noten gaat profiteren zónder dat je teveel calorieën binnen krijgt”

Dan vraag je je wellicht af… wélke noten kan ik dan het beste eten? Dit is de top 10 van noten die het beste passen in een gezond levensstijl:

  • Amandelen – geven een lang verzadigingsgevoel
  • Pecannoten – draagt bij aan gezonde botten, tanden en huid
  • Walnoten –  beschermt tegen hart- en vaatziekten
  • Cashewnoten – goed voor spieropbouw en de cholesterol balans
  • Hazelnoten –  goed voor gezondheid, huid en haar en ideaal voor gewichtsverlies
  • Paranoten –  gezonde schildklierfunctie
  • Macadamianoten – zorgt voor sterke botten en voldoende energie
  • Pistachenoten – bloedsuiker regulerend
  • Pijnboompitten – bevatten gezonde vetten, ijzer en magnesium
De aanbevolen hoeveelheid noten per dag

De aanbevolen hoeveelheid noten per dag

Voor volwassenen wordt aanbevolen om dagelijks een handje noten van zo’n 25 gram te eten. Ouderen hebben voldoende aan 15 gram en voor kleine kinderen is zo’n 10 gram per dag voldoende. Noten worden regelmatig over-geconsumeerd. Dit komt natuurlijk omdat noten erg lekker zijn, maar ook doordat het eten van noten het gevoel geeft dat je heel gezond bezig bent. Hierdoor gaat er minder snel een alarmbel af dat je moet opletten met de hoeveelheid.

In samenwerking met mijn diëtiste kwamen we uit op verschillende gezonde notenmixen. Mixen die ik nu door het opzetten van het merk All Day Nuts ook heel graag met jou deel! Noten zijn net als fruit: de mineralen en vitamines per noot verschillen. Daarom is het goed om verschillende noten te combineren, maar je kunt er bijvoorbeeld ook zelf nog fruit aan toevoegen, of rozijnen

Exactly Good!

Wil je zeker weten dat je je dagelijkse waardevolle vitamines en eiwitten binnenkrijgt die een handje noten bevat? Start dan elke dag met 25 gram gezonde notenmix door je kwark, bijvoorbeeld de All Day Nuts Exactly Good mix. Combineer dit met een beetje honing. Echt super lekker en gezond!

Exactly Good: onbewerkte, gezonde notenmix in handige portieverpakking

In de Exactly Good mix zitten heerlijke noten met ieder zijn eigen gezonde eigenschappen:

25% cashewnoten – Deze noten bevatten Vitamine B, E en K , goed voor spieropbouw en de cholesterol balans en bevordert vitamine opname A, D.
25% macadamia noten – Bevat vitamine B1 en Mangaan, wat zorgt voor sterke botten voldoende energie.
17% walnoten – Bevat een relatief hoge hoeveelheid alfa-linoleenzuur (ALA) wat je beschermt tegen hart- en vaatziekten. Bovendien zijn walnoten rijk aan vezels en eiwitten. waardoor het een gezond en verzadigend tussendoortje is. Ideaal als je wilt afvallen!
8% hazelnoten – Boordevol vitamine E, eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetten, die samen bijdragen aan onze gezondheid, huid en haar. Ook geven noten je snel een verzadigt gevoel dus ideaal voor gewichtsverlies!

Maar ook aan kinderen hebben we gedacht. De Nutty Nutty mix is een heerlijke notenmix speciaal voor kinderen. Een lekker tussendoortje, en een gezonde traktatie voor op school.

Al onze gezonde notenmixen zitten in handige portieverpakkingen met daarin 1 tot maximaal 2 porties, zodat jij alleen maar een zakje hoeft open te maken en er verder niet bij stil hoeft te staan of je nu wel of niet teveel noten eet. Makkelijk toch?

Gezonde en vrolijke groeten,

Jettie

Gratis verzending

Wist je dat je vanaf Є 30,00 geen verzendkosten meer betaald?

Voeg nog 1 of meer heerlijke producten toe en maak gebruik van deze gratis levering!