fbpx
Header missie

mama’s met impact

Onvoorstelbaar als je ziet welke reis een cashewnoot aflegt voordat het in de winkels ligt. Wat de meeste mensen niet weten is dat 90% van de Afrikaanse cashewnoot onnodig naar Azië wordt verscheept om daar goedkoop verwerkt te worden, voordat deze noten in Europa in de winkel ligt. De cashewnoten worden grootschalig, tegen veel te lage marktprijzen door handelaren opgekocht om daar veelal onder slechte omstandigheden verwerkt te worden. All Day Nuts slaat deze bizarre omweg van 12.000 km over en verwerkt de noten in het land van herkomst, zodat daar de broodnodige werkgelegenheid onstaat. Door deze mooie samenwerking wordt de waarde in het land van herkomst toegevoegd, en bouwt de lokale bevolking zelf aan een hoopvolle toekomst!  Hoe mooi is dat?!

Hoofd mama's met impact

Onze missie

Wat de meeste mensen niet weten is dat 90% van de Afrikaanse cashewnoot onnodig naar Azië wordt verscheept om daar goedkoop verwerkt te worden, voordat deze noten in Europa in de winkel ligt. De cashewnoten worden grootschalig, tegen veel te lage marktprijzen door handelaren opgekocht om daar veelal onder slechte omstandigheden verwerkt te worden. All Day Nuts slaat deze bizarre omweg van 12.000 km over en verwerkt de noten in het land van herkomst, zodat daar de broodnodige werkgelegenheid ontstaat.

Bekijk onze Heerlijke mixen

All Day Nuts kiest voor een hele andere route!

Bij ons project zijn 3600 boeren betrokken bij de teelt van de noten. Vervolgens worden deze cashews gekraakt en gepeld in de fabriek van onze lokale partner Nuts2. Bij de fabriek in Burkina Faso zijn er meer dan 2500 voornamelijk vrouwen werkzaam.  Door de fairtrade premies die de boeren ontvangen kunnen zij investeren in hun farm en in de toekomst van hun gezin. Door het betalen van een leefbaar loon kunnen de de werknemers in de fabriek hun gezin te eten geven en kunnen de kinderen naar school. Terwijl de moeders aan het werk zijn, worden de allerkleinsten in een kinderdagverblijf opgevangen. En mocht een werknemer het nodig hebben, kan zij naar de medische post in de fabriek. Bij All Day Nuts maken we de impact graag zo concreet mogelijk. De grootste zorg van de boeren en de fabrieksmedewerkers is dat er geen fairtrade afzetmarkt is waardoor er geen fairtrade premies uitbetaald kunnen worden.

Burkina Faso All Day Nuts

Door All Day Nuts noten te kopen, draag jij direct bij aan de impact op 6000 gezinnen.

  • Ons doel is om 1.2 miljoen kg fairtrade cashewnoten te verkopen zodat de oogsten niet tegen dumpprijzen opgekocht worden en de lokale bevolking baat heeft bij de opbrengsten;
  • Een gezonder leven voor (de kinderen van) de boeren en vrouwen in de fabriek;
  • Een gezonder leven voor ieder gezin.
Help All Day Nuts en koop

Minder Co-2 uitstoot

Op dit moment wordt 90% van de Afrikaanse cashews in Azië gepeld. Bizar natuurlijk als je bedenkt dat je daarmee 80% pel-afval de halve wereld over sleept. Daarom zorgen we dat teelt én verwerking binnen hetzelfde land plaatsvindt. Dit bespaart 12.000 km CO2 uitstoot van het niet-verschepen naar Azië. Om uitbuiting van mensen en planeet tegen te gaan is transparantie key! De cashewnoten van All Day Nuts zijn 100% traceerbaar. 

Mijn persoonlijke missie

Ik ben Jettie, oprichter van All Day Nuts en moeder van een groot gezin. Het is mijn missie om de notenketen vrij van uitbuiting en onderdrukking te krijgen. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik hier in Nederland heb gekregen. Dagelijks geniet ik van de onbetaalbare rol als moeder en ben blij dat ik mijn zakelijke talent in kan zetten op een plek waar ik dat graag wil. En daarom sta ik op! Want het is niet ok dat er aan de andere kant van de (noten)keten vrouwen onderdrukt worden. Dat deze moeders praktisch niet van hun gezin kunnen genieten omdat er zorgen zijn om voedsel, medische zorg en onderwijs. Dat er geen leefbaar loon is, of iemand die zich bekommert om hun mensenrechten. Graag geef ik de moeders uit Burkina Faso een stem. Zij willen hetzelfde als ik, dat onze kinderen een mooie toekomst krijgen. Daarom hoop ik dat er steeds meer mensen kiezen voor producten uit een eerlijke keten.

Lees meer over Jetties verhaal

Gratis verzending

Wist je dat je vanaf Є 30,00 geen verzendkosten meer betaald?

Voeg nog 1 of meer heerlijke producten toe en maak gebruik van deze gratis levering!