fbpx

Nutty Nutty: de vrolijke en gezonde traktatie voor kinderen

Vol ongeloof en met jaloezie bekeek ik in de kleuterklas de geweldige traktaties van andere kinderen (lees ouders). Een uit meloen gesneden krokodillenbek, schattig versierde bananen-piraten. Hoe dan? Wanneer doen deze moeders dat? ‘s Nachts? Ik wilde natuurlijk niet onderdoen, en als ik onze kids er blij mee zou maken zet ik met liefde de wekker, maar wat een geluk… Onze kinderen wilden helemaal geen culinaire van Gogh-traktatie. Als ik 10 minuten voor de schoolbel langs de Jumbo sjeesde, was het unaniem: het liefste een zakje chips!!! Dan dankte ik het Universum voor mijn makkelijke kinderen. En zo was iedereen blij… Toch?

Nou…niet echt. Daar stak onze lieve Oud-Zuid juf Annelie toch heel resoluut een stokje voor. Chips vielen absoluut niet in de categorie gezond en dus kreeg ik de “traktatie-advieslijst” mee naar huis. Maar om de kinderen op hun verjaardag af te zetten met een zak appels ging zelfs mij te ver…

Als moeder van 5 kids weet ik inmiddels als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is.

Nutty Nutty gezonde snack voor mee naar school

Een aantal jaar geleden stond ik met wat andere voetbalmoeders langs de lijn en vroeg ik langs mijn neus weg: “Wat doen jullie nu eigenlijk als je kind op school moet trakteren? En wat geef je mee als snack in de broodtrommel?” Voor mij werd het namelijk steeds moeilijker om iets lekkers te vinden dat door het strenge “eet-gezond-regiem” heen komt. En natuurlijk wil ik als het even kan ook een snack meegeven waar de kinderen blij van worden. Elke dag wortels is ook zo eenzijdig.

Een moeder begon vol enthousiasme te vertellen. “Onze zoon krijgt altijd noten mee naar school. Goed voor de weerstand en goed voor de spieropbouw!” Spieropbouw klinkt mij en mijn gezin als muziek in de oren. Maar vinden kinderen noten lekker..? Nou.. onze kinderen eerlijk gezegd niet direct. Gelukkig kunnen we hen wel aanleren om goede gewoontes te waarderen. Daarnaast helpt het enorm als je eten op een leuke manier presenteert.

Na het proeven van verschillende noten bleek er onder mijn kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes een duidelijke voorkeur te zijn voor cashewnoten en walnoten. En daar was ik blij mee! Zowel cashewnoten als walnoten zitten boordevol gezonde eiwitten. Daarnaast zijn deze noten voedzaam en geven ze je snel een verzadigd gevoel.

Van nature zijn noten vegan en glutenvrij. Een puur en gezond cadeautje uit de natuur!

nutty nutty gezonde snack en gezonde traktatie voor kinderen

Je raadt het misschien al: dit is hoe All Day Nuts’ populaire Nutty Nutty notenmix is ontstaan. Letterlijk 50% pure walnoten en 50% stukjes onbewerkte cashews. Een ideale, lekkere en gezonde snack om aan je kinderen mee naar school te geven, of om te trakteren als ze jarig zijn.

Het blijft super tof dat All Day Nuts met deze lekkere en gezonde notenmix voor kinderen bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling en mindset. En wat ik extra fijn vindt is dat de cashewnoten Fairtrade zijn. We maken niet alleen onze eigen kinderen blij, maar dragen ook bij aan een betere toekomst voor de gezinnen in West-Afrika!

Veel snack- en trakteerplezier gewenst!

Jet

P.s. Om ouders een traktatie-trauma te besparen zijn we ook helemaal los gegaan op een vrolijke uitdeeldoos. De duimpjes trek je naar buiten en het mondje gebruik je als opening om de traktatie uit te halen. Voila geen slapeloze nachten meer en trakteren maar!  En wat zal juf Annelie trots op je zijn!!! 😊

Gratis verzending

Wist je dat je vanaf Є 30,00 geen verzendkosten meer betaald?

Voeg nog 1 of meer heerlijke producten toe en maak gebruik van deze gratis levering!