fbpx
Noten als gezonde snacks

De basis is gezond

Onze notenmixen zijn eerlijk en gezond. Dat betekent dat boeren op het land en de vrouwen in de fabriek een fairtrade prijs krijgen zodat hun gezin kan eten en kinderen naar school kunnen. En dat wij kunnen genieten van heerlijke, gezonde notenmixen.

All Day Nuts gaat voor een eerlijke duurzame notenketen. Zodat niet alleen wij van deze lekkere noten genieten, maar dat we op deze wijze ook bijdragen aan en gezonder leven voor de mensen aan de andere kant van de keten!    

Granola ontbijt

Hoe gezond zijn noten eigenlijk?

Noten zijn supergezond! Noten zijn een cadeautje uit de natuur, wat veel mensen nog niet hebben uitgepakt ;-).  Want noten zijn namelijk niet alleen lekker als snack maar op veel meer momenten van de dag kan je genieten van noten. Bijvoorbeeld door je yoghurt of als vleesvervanger.       

Gelukkig ontdekken steeds meer sporters, voedingsdeskundigen en iedereen die graag gezond wil eten, hoe gezond noten zijn. Iedere dag een handje noten draagt bij aan een gezonde levensstijl.  

Noten zijn rijk aan gezonde vitamines, mineralen, eiwitten en onverzadigde vetten. Deze vetten zijn gezond: ze zorgen voor een betere balans in je cholesterol en dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Ben jij een intensieve sporter? Dan helpen noten bij spierherstel en spier-opbouw. Een echte aanrader dus!  

Welke noten passen bij een gezonde levensstijl?

Hoe gezond de onverzadigde vetten in noten ook zijn, het zijn ook calorie-bommetjes. In hazelnoten zitten bijvoorbeeld al 660 calorieën per 100 gram. Natuurlijk heb je energie nodig om goed te kunnen functioneren. Maar te veel calorieën is zelfs van een heel gezond natuurproduct niet goed. Samen met voedingsdeskundige hebben we gekeken welke samenstelling een hele gezonde snack is. We hebben de beste noten met elkaar gemixt en een portie pack gemaakt wat precies de juiste hoeveelheid bevat.  Exactly Good!  

Dan vraag je je wellicht af… wélke noten kan ik dan het beste eten? Dit is de top 10 van noten die het beste passen in een gezond levensstijl: 

  • Amandelen – geven een lang verzadigingsgevoel. Vitamine E en magnesium   
  • Pecannoten – draagt bij aan gezonde botten, tanden en huid. Vitamine E, A 
  • Walnoten –  beschermt tegen hart- en vaatziekten. Vitamine E, B1   
  • Cashewnoten – goed voor spieropbouw en de cholesterol balans.Vitamine B, E 
  • Hazelnoten –  goed voor gezondheid, huid en haar en ideaal voor gewichtsverlies.   VB11, VC 
  • Paranoten –  gezonde schildklierfunctie   Selenium (seleen) is een belangrijk mineraal dat ook functioneert als antioxidant.                                              
  • Macadamianoten – zorgt voor sterke botten en voldoende energie. Vitamine B, E 
  • Pistachenoten – bloedsuiker regulerend.  Vitamine B, C, E, magnesium 
  • Pinda – goed voor spieropbouw  (is geen noot maar een peulvrucht) Vitamine B,E, magnesium 
  • Meloenpit – zorgt voor het goed functioneren van de spieren. Vitamine B, E, magnesium 

** De genoemde vitamines , mineralen zijn slechts een kleine greep, de noten bevatten veel meer goede bouwstenen.  

 

Gratis verzending

Wist je dat je vanaf Є 30,00 geen verzendkosten meer betaald?

Voeg nog 1 of meer heerlijke producten toe en maak gebruik van deze gratis levering!