fbpx
Header boer
KOURIGA Sabi

Ontmoet KOURIGA Sabi: Onze inspirerende Operational Director van de hele fabriek!

Bij All Day Nuts vinden we het belangrijk om niet alleen heerlijke noten te leveren, maar ook om de levens van onze toegewijde boeren te verbeteren. Maak kennis met Kouriga Sabi, een van onze gewaardeerde collega’s en een ware inspiratiebron!

Kouriga heeft samen met duizenden andere boeren deelgenomen aan onze trainingen. Deze trainingen helpen hen om hun plantages te onderhouden voor een goede productie en gezonde bodems. Daarnaast delen we waardevolle tips voor het behoud van de oogstkwaliteit en milieubehoud. Het resultaat van hun harde werk en toewijding? Hoogwaardige, biologische noten waar we trots op zijn!

Maar dat is nog niet alles! Kouriga heeft met zijn eerlijke inkomsten zijn eigen huis kunnen bouwen, is getrouwd en heeft zelfs een tricycle gekocht voor zijn eigen bedrijf. Zijn verhaal is een inspiratie voor ons allemaal.

Bij All Day Nuts zijn we er trots op om samen te werken met toegewijde boeren en we blijven streven naar blijvende impact en verandering. Samen bouwen we aan een betere toekomst!

Productie in Burkina Faso

Bij ons project zijn 3600 boeren betrokken bij de teelt van de noten. Vervolgens worden deze cashews gekraakt en gepeld in de fabriek. Bij de fabriek in Burkina Faso zijn er meer dan 2500 voornamelijk vrouwen werkzaam. Natuurlijk zouden we machines kunnen inzetten, dit zou sneller en goedkoper zijn. Maar dat zou ten kosten gaan van deze werkgelegenheid en dát is precies zo hard nodig! Door de fairtrade premies die de boeren ontvangen kunnen zij investeren in hun farm en in de toekomst van hun gezin. Door het betalen van een leefbaar loon kunnen de de werknemers in de fabriek hun gezin te eten geven en kunnen de kinderen naar school. Terwijl de moeders aan het werk zijn, worden de allerkleinsten in een kinderdagverblijf opgevangen. En mocht een werknemer het nodig hebben, kan zij naar de medische post in de fabriek. Bij All Day Nuts maken we de impact graag zo concreet mogelijk. De grootste zorg van de boeren en de fabrieksmedewerkers is dat er geen fairtrade afzetmarkt is waardoor er geen fairtrade premies uitbetaald kunnen worden.

Gratis verzending

Wist je dat je vanaf Є 30,00 geen verzendkosten meer betaald?

Voeg nog 1 of meer heerlijke producten toe en maak gebruik van deze gratis levering!